ziekenhuis_asse.jpg

Nieuwe fase in vernieuwing ziekenhuis in Asse

vrij 26 feb 2016

In het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Asse is een nieuwe fase van het masterplan 2020 aangebroken. Tegen het einde van dit jaar moet het huidige operatiekwartier volledig vernieuwd zijn. Om ervoor te zorgen dat de patiënten helemaal niets zullen merken van deze ingrijpende werkzaamheden, heeft het ziekenhuis creatieve oplossingen bedacht.

Sinds deze week staat er een container bovenop het dak van het O.-L.-Vrouwziekenhuis in Asse. En dat heeft alles te maken met de renovatie van het operatiekwartier. “We hebben daarvoor een systeem opgezet waarbij een deel van de operatiezalen tijdelijk buiten gebruik wordt gesteld. Een deel van het operatiekwartier wordt verhuisd binnen het ziekenhuis zelf. Voorts hebben we een aantal containers op het dak laten plaatsen met het doel hierin een aantal niet-patiëntgerelateerde taken in onder te brengen. Dus hier voorzien we een kleedkamer, een stapelruimte en dergelijke voor het operatiekwartier”, verduidelijkt medisch directeur Eric Wyffels.

De huidige operatiezalen zullen na de renovatie niet alleen moderner zijn, ze zullen ook nog meer dan nu volledig afgestemd worden op basiszorg.