Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwe kindergemeenteraad in Merchtem

Nieuwe kindergemeenteraad in Merchtem

Merchtem heeft een nieuwe kindergemeenteraad verkozen. Miel Meskens van basisschool Ter Dreef legde de eed af. Hij mag samen met zijn gevolg – 4 schepenen en 15 raadsleden – bovendien op bezoek op het kabinet van minister Maggie de Block.

Tijdens een feestelijke receptie legden alle nieuwe verkozenen de eed af. Dit jaar zullen de kindergemeenteraadsleden, bovenop hun gewone taken, een feest organiseren voor alle kindergemeenteraadsleden van de voorbije 15 jaar. Merchtems schepen voor onderwijs Maarten Mast trakteerde de kinderen nog op een verrassing: de hele kindergemeenteraad ’17-’18 mag op bezoek bij minister van Volksgezondheid Maggie De Block in het parlement.

De nieuwe kinderburgemeester van Merchtem heet Miel Meskens, zesdejaars van basisschool Ter Dreef. Hij wordt bijgestaan door 4 schepenen: Kobe Demeulemeester (Sint-Donatus), Manon Cornelis (De Plataan), Annabel De Ridder (Ten Bos) en Luca Taastenoy (Rinkeling). De overige gemeenteraadsleden zijn Anne Legroux, Mattijs Van Nijverseel,, Emma-Benedicte Bunsana Djamsula (Ter Dreef), Lisa Van Droogenbroeck, Milan Teugels, Laura De Bruyn (Sint-Donatus), Nette Van Den Eede, Emile De Arriba Rodero, Linde Jacxsens (De Plataan), Arthur Hermus, Milan Verhaegen, Yenno De Donder (Ten Bos), Laurens Mast, Maurice De Neve en Femke Van Den Bossche (Rinkeling).