Nieuwe 'koesterschijf' voor Moeras Drogenbos

din 19 aug 2014

Wie gaat wandelen in het Moeras in Drogenbos, het 5 hectare grote natuurgebied naast het FeliXart-museum, kan voortaan gebruik maken van een Koesterschijf. Dat is een schijf die je een pak informatie geeft over de kostbare natuur die je er te zien krijgt, en tegelijkertijd ook iets vertelt over de vroegere eigenaar van het gebied: schilder-boer Felix De Boeck.

Het Moeras werd exact een jaar geleden opengesteld voor het grote publiek. Een wandelgebied van 5 hectare groot, dat vroeger de tuin was van schilder-boer Felix De Boeck.   Het Moeras ligt in het verlengde van de tuin van FeliXart, het museum rond Felix De Boeck. Dat wil z'n bezoekers voortaan niet alleen meer laten kennismaken met cultuur, maar ook met natuur. Een zogenaamde Koesterschijf moet hen daarbij helpen.

Kim Ceusters van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei : “Als de bezoekers bijvoorbeeld bij de poel komen krijgen ze een schilderij van Felix te zien dat iets te maken heeft met water. Voorts wordt er ook wat meer uitleg gegeven over de natuur die in de poel te vinden is”

Het museum richt zich met de Koesterschijf vooral tot scholen. Maar uiteraard is ook het grote publiek welkom.  Dat kan onder meer op het Gordelfestival op 7 september.Die dag kan je er niet alleen een rondleiding krijgen, maar ook pizza's leren bakken, of genieten van een optreden van de Ketnetband.