Nieuwsneuzen bezoeken repetitie Musical Daens in Zaventem

don 1 maa 2018

Van 1 tot en met 4 maart  pakt het cultuurcentrum van Zaventem  weer uit met zijn tweejaarlijkse musical. Met meer dan tweehonderd deelnemers voeren ze de musical Daens op. Een verhaal over het harde fabrieksleven in de 19de eeuw; toepasselij,k als je weet dat het CC van Zaventem vroeger een oude fabriekssite was. Onze nieuwsneuzen zochten enkele hoofdrolspelers op tijdens de repetities.

 

Ze konden er twee actrices strikken voor een interview: Camille en Emilie, die hartsvriendinnen Nette en Julia spelen in de musical. Daarnaast stelden de nieuwsneuzen ook enkele vragen aan mevrouw Bruyninckx, lid van de cultuurraad van Zaventem.

Zijn er gelijkenissen tussen de rol die jullie spelen en jullie eigen karakter?

Camille:” Nee, Nette lijkt helemaal niet op mij. Ze heeft een grote mond en is een durfal. Ik zou bijvoorbeeld  nooit tegen mijn baas zeggen: “allé jong, maakt dat ge weg zijt”

Emilie: “ Julia is wat rustiger en iets ingetogener dan mijzelf, maar verder hebben we zeer veel gemeen.”

Hoe is de sfeer tijdens de repetities?

Emilie:” Er hangt een zeer goede sfeer. Iedereen staat te popelen om de voorstelling voor publiek te kunnen spelen. “

Camille: “De repetities gaan goed vooruit en verlopen zeer vlot, we hebben al twee keer het volledige stuk kunnen spele,. Het verhaal spreekt ook ongelofelijk aan.”

Hoe is deze traditie ontstaan?

Bruyninkx:“Wel, de traditie is ontstaan in 1999. De musical over Antoon Van Dyck was toen zo'n enorm succes dat de toenmalige burgemeester besloot om er een traditie van te maken. Ook dit jaar verwachten we een succesvolle editie. Alle tickets zijn uitverkocht en we hebben zelfs een extra voorstelling moeten inlassen. Wat het extra mooi maakt is dat we de voorstelling dit jaar in het cultureel centrum kunnen opvoeren in plaats van in de sporthal.”

Waarom heeft de cultuurraad dit jaar voor de musical Daens gekozen?

“We kunnen elke editie weer rekenen op zo een 200-tal mensen die graag willen meedoen, hierdoor hebben wij een grote productie nodig om iedereen een rol te kunnen geven. In deze musical kunnen al onze mensen een plekje vinden: in het koor, in zowel kleine als grote rollen en als figuranten.”