Nieuwsneuzen interviewen burgemeester van Halle Dirk Pieters

maa 26 maa 2018

In oktober trekken de politieke partijen naar de gemeenteraadsverkiezingen. De nieuwsneuzen van het Heilig-Hart College van Wezenbeek-Oppem trokken voor een interview naar de  burgemeesters van de twee steden in ons zendgebied: Vilvoorde en Halle. Hier het verslag van hun gesprek met de burgemeester van Halle Dirk Pieters (CD&V). 

Neemt u deel aan de gemeenteraadsverkiezingen?
Pieters: “Het zou wel eens de laatste keer kunnen zijn dat ik me verkiesbaar stel, al zeg je beter nooit ‘nooit’ in de politiek. Oorspronkelijk wou ik stoppen of toch een kleinere rol spelen, maar de jonge garde van de partij heeft me aangespoord om verder te doen. Daarom stel ik mij  kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.”

Bent u tevreden over wat u tot nu toe heeft gerealiseerd ?
Pieters:  “Zeer zeker. Ik heb het geluk dat ik al 24 jaar burgemeester ben waardoor we veel projecten tot een goed einde hebben kunnen brengen. Om een mooi voorbeeld te geven: we hebben nu een zwembad in Halle. Ik spreek bewust over ‘we’, omdat ik niet alleen werk en reken op mijn schepenen.”

Wat zijn de voor- en nadelen van de Ring rond Brussel voor Halle?
Pieters: “Dankzij de nabijheid van de Ring kan je vanuit Halle overal geraken. Verder staat Halle bekend als de Colruyt-stad: producten komen in grote hoeveelheden uit Halle en de distributie verloopt vlotjes dankzij de Ring. Het enige nadeel van de Ring zijn de files. Vooral ‘s ochtends zijn die een serieus probleem.”

Kan u Halle kunnen omschrijven in één woord ?
Pieters: ”Moeilijk, onze stad barst van de energie:  we hebben scholen, bedrijven, een florerende handelskern en het op één na grootste carnaval van Vlaanderen. Ook is Halle bekend omwille van de hyacinten, waarmee we toeristen van over de hele wereld aantrekken. Op wereldvlak zou ik Halle dus omschrijven als dé  ‘Hyacintenstad’.”

Waarom koos u voor CD&V?                                                                                                                                Pieters:” Tijdens mijn hogere studies koos ik voor de richting economie. Ik was een  linkse jongen en kon niet tegen mensen met overdreven rijkdom, maar in de loop van mijn studies werd ik gematigder en verschoof ik meer naar het centrum van het politieke spectrum. Daarom koos ik uiteindelijk voor de CD&V.”

Dacht u er in uw jeugd aan om politicus te worden?
Pieters: ”Niet echt. Ik was in mijn  puberteit geïnteresseerd in politiek, maar zag mezelf nooit als politicus. Tijdens mijn hogere studies dacht ik meer aan een job in de financiële sector. Het is pas toen ik van Leuven verhuisde naar Halle dat ik voor de politiek koos.”