Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Noordrand woedend op Franstalige pers over vliegroutes

Noordrand woedend op Franstalige pers over vliegroutes

De burgemeesters van Wemmel, Meise, Grimbergen, Vilvoorde en Machelen zijn niet te spreken over de berichtgeving in de Franstalige kranten na een vonnis van een rechter om de vliegroutes te hertekenen. Volgens Wemmels burgemeester Vansteenkiste gaan sommige kranten echt heel ver.

Eind mei besliste een Brusselse Nederlandstalige rechter dat de federale regering binnen de 90 weken de vliegroutes boven de Noordrand moet hertekenen. Doet ze dat niet, zal de regering dwangsommen moeten betalen. De Franstalige pers reageerde fel op het vonnis.

Volgens Le Brabant Wallon maakt de uitspraak het hier niet minder dan 'de hel op aarde'. La Libre Belgique schrijft letterlijk dat de Vlaamse regering partij kiest voor ‘de arme ongelukkige inwoners van de grote rand en kuddes koeien.’ Op die uitspraken reageren de burgemeesters van Wemmel, Meise, Grimbergen, Vilvoorde en Machelen bijzonder verbolgen.

De vijf ijveren voor een nieuwe en evenwichtige hertekening van de vliegroutes van en naar Brussels Airport en vragen hiervoor aan minister van Mobiliteit Bellot (MR) om een breed overleg te organiseren.