toer_de_geuze3.jpg

Nu zondag tiende Toer de Geuze

don 30 apr 2015

Nu zondag vindt in het Pajottenland en de Zennevalei de 10e Toer de Geuze plaast, dé hoogdag voor de geuze- en kriekliefhebbers uit binnen- en buitenland. De Toer de Geuze is een initiatief van de HORAL, de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren die de geuzeproducenten in de streek groepeert. Maar KrisKras gaat vanavond al even voorproeven. 

Eén van de deelnemende geuzeproducenten is brouwerij Lindemans in Vlezenbeek. De brouwerij heeft zopas een nieuwe vleugel in gebruik genomen. Voor die gelegenheid serveert Lindemans tijdens de Tour de Geuze een gelimiteerde editie van een bijzonder bier op de markt.

En de brouwerij Lindemans overgiet de Toer de Geuze ook met een literair sausje. Thrillerauteur Dirk Vanderlindern uit Herfelingen schreef speciaal voor de gelegenheid een kortverhaal dat zich afspeelt in het Pajottenland en dat uiteraard over Geuze draait. De auteur vertelt er meer over vanavond in KrisKras.

En er is nog meer goed nieuws voor de passionele geuzedrinker. Ter gelegenheid van jubileumeditie van Toer de Geuze brengt de HORAL de Megablend 2015 uit, een geuze op basis van jonge en oude lambiek die door de 9 deelnemende brouwers werd geleverd. Meer info vind je op www.horla.be