Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ondanks buien geen versoepeling droogtemaatregelen

Ondanks buien geen versoepeling droogtemaatregelen

Ondanks de felle buien en onweders van afgelopen nacht in Vlaams-Brabant overweegt gouverneur Lodewijk De Witte nog geen versoepeling van de droogtemaatregelen. "De regenval was hiertoe onvoldoende", aldus woordvoerder van de provincia Vlaams-Brabant Frank Ilsbroux.

 

Het blijft dus verboden om onnodig water te verspillen. "De provincie heeft bovendien nog geen signalen ontvangen van de droogtecommissie over een eventuele versoepeling. Men verwacht ook niet dat dat snel zal gebeuren vermits net gisteren deze commissie nog een verstrenging heeft aanbevolen van de maatregelen in Limburg", aldus Ilsbroux. De gouverneur heeft alleszins nog geen nieuwe vergadering gepland met de instanties die hem adviseren met betrekking tot het waterverbruik.

Sinds 25 juli is het op straf van boetes in Vlaams-Brabant verboden om bijvoorbeeld water uit het publieke leidingnet te gebruiken voor activiteiten zoals het wassen van voertuigen. Enkel tussen 20 en 8 uur mag hiervoor niet-leidingwater zoals put- en regenwater gebruikt worden. Er geldt eveneens een captatieverbod voor het oppompen van water uit onbevaarbare waterlopen. Er zijn wel uitzonderingen voorzien als het waterverbruik noodzakelijk is voor bedrijfsactiviteiten.