Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ondergrondse parking in Zaventem?

Ondergrondse parking in Zaventem?

Zaventems burgemeester Ingrid Holemans (Open Vld) wil de mogelijkheid onderzoeken om onder het Kerkplein een parking aan te leggen en om een gedeelte van de Parklaan te ondertunnelen. 

Volgens de krant Het Nieuwsblad heeft burgemeester Holemans grootse plannen voor de volgende legislatuur. Die zijn ingegeven door de vaststelling dat het centrum van Zaventem dagelijks dichtslibt. Vooral in de Parklaan en de Hoogstraat zijn er gevaarlijke verkeerssituaties en dat is nefast voor de vele schoolkinderen die daar dagelijks aan het verkeer deelnemen.

De voorbije maanden probeerde Zaventem met kleine ingrepen de situatie al veiliger te maken, maar nu is het blijkbaar tijd voor een paar grotere ingrepen. Ingrid Holemans wil het centrum autoluw maken en dat kan alleen met een paar drastische ingrepen, aldus de burgemeester. Daarbij wordt onder andere gedacht aan de aanleg van een ondergrondse parking aan het Kerkplein. Daarnaast is ook de ondertunneling van de Parklaan een mogelijkheid, met name het gedeelte tussen de spoorwegbrug en de Henneaulaan.