rechtbank3.jpg

Onthaalmoeder uit Zemst riskeert 10 jaar cel voor dood baby

vrij 20 maa 2015

Het parket eist de maximumstraf van 10 jaar cel voor een onthaalmoeder uit Zemst. De vrouw had in 2006 een baby zodanig hard door elkaar geschud dat het kind enkele dagen overleed aan de gevolgen ervan. 8 jaar lang had de onthaalmoeder ontkend dat ze ook maar iets met de feiten te maken had. Pas vorige zomer ging ze door de knieën.

De zaak kwam begin vorig jaar in een stroomversnelling tijdens een verhoor van de ex-echtgenoot van de onthaalmoeder in een andere zaak. Hij verklaarde dat zijn ex-vrouw vaak agressief was tegen hun kinderen. Het parket en de federale gerechtelijke politie van Brussel confronteerden de onthaalmoeder met deze nieuwe vaststellingen in het dossier. Eerst bleef de voormalige onthaalmoeder ontkennen maar deze zomer ging ze door de knieën.  De onthaalmoeder verklaarde dat het haar die dag allemaal te veel was geworden en dat ze de baby hardhandig had opgepakt en heen en weer had geschud zonder het hoofdje te ondersteunen.

Omdat ze de feiten jarenlang ontkend heeft, eist het parket de maximumstraf. “U heeft niet adequaat gehandeld toen u zag dat er iets mis was en u heeft geen enkele verantwoordelijkheid genomen. U bent bijna 8 jaar lang blijven zwijgen en heeft al die tijd de ouders de waarheid ontzegd. Weten is verschrikkelijk, maar niet weten is moordend”, aldus de subsituut. Op 17 april doet de rechtbank een uitspraak.