sacoor.png

Onze kanshebbers voor sportvrouw, belofte, ploeg en paralympiër van het jaar

din 27 nov 2018

Op zaterdag 22 december maakt Sportspress.be, de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten bekend wie verkozen wordt tot Sportman, Sportvrouw, Belofte, Ploeg, Coach en Paralympiër van het Jaar 2018. Onder de genommineerden zijn heel wat regiogenoten.

 

In de categorie Sportvrouw van het Jaar zijn bokser Femke Hermans uit Londerzeel en tennister Alison Van Uytvanck uit Grimbergen genomineerd. Zij krijgen de zware concurrentie van onder andere gymnaste Nina Derwael en meerkampster Nafissatou Thiam.

In de categorie Belofte van het Jaar komen twee favorieten uit onze regio. Zowel voor atleet Jonathan Sacoor uit Beersel als voor wielrenner Remco Evenepoel uit Schepdaal was 2018 hét jaar van de grote doorbraak. 

Jonathan Sacoor is met de Belgian Tornados ook genommineerd voor Ploeg van het Jaar. Zij wonnen goud op de 4x400 meter tijdens het EK atletiek in Berlijn. Futsalkampioen Halle-Gooik kan de prijs ook winnen.

Kris Bosmans uit Overijse kan tot slot Paralympiër van het Jaar worden. Hij werd afgelopen zomer wereldkampioen paracycling op de weg.