brussels_airlines2_1.jpg

Onzekerheid bij personeel Brussels Airlines neemt toe

din 5 mei 2020

Bij luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zijn de werknemers erg bezorgd over de toekomst van hun bedrijf en die van de luchtvaart in het algemeen. De vakbonden dringen aan op meer duidelijkheid en ze hopen dat de overheid snel met de broodnodige financiële steun over de brug komt.

Per dag dat de 42 toestellen aan de grond staan, verlies Brussels Airlines 3 miljoen euro. Als de situatie nog lang duur, dreigt Brussels Airlines zonder cash te vallen en dat is slecht nieuws voor de ongeveer 4.000 mensen die voor de luchtvaartmaatschappij werken. "De mensen zijn toch wel ongerust. Gedurende enkele weken volgen zij ook de mediaberichten over de onderhandelingen tussen de Begische overheid, Brussels Airlines en Lufthansa", zegt Filip Lemberechts van de liberale vakbond. "Ze stellen vast dat het heel moeizaam opschiet. We vernemen wel dat het overleg constructief verloopt maar zij verwachten wel snel een uitkomst."

Sommige buitenlandse luchtvaartmaatschappijen kondigden al ontslagen aan. Zo ver is het bij Brussels Airlines gelukkig nog niet, maar dat de luchtvaartmaatschappij er straks helemaal anders zal uitzien en dat de opstart heel geleidelijk zal gebeuren, staat nu al vast. "We stellen ook vast dat mensen vandaag heel erg weigerachtig zijn om te boeken, niet alleen vor dit jaar maar ook voor volgend jaar. Wij hopen met voldoende veilighiedsmaatregelen en eventueel ook een vaccin dat mensen snel weer kunnen gaan reizen", aldus Lemberechts.