Ook Minister Weyts kritisch voor Eurostadion

don 23 nov 2017

Ook de administratie van Minister van de Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) zal binnenkort een, niet-bindend, advies geven aan de diensten van Vlaams Minister Joke Schauvliege (CD&V) in verband met de omgevingsaanvraag voor het Eurostadion in Grimbergen. In een interview met onze redactie laat Weyts niet in zijn kaarten kijken maar herhaalt hij wel dat hij erg kritisch staat tegenover het stadion.

De minister benadrukt dat zijn administratie en niet hij persoonlijk het advies zal formuleren. Dat advies is ook niet-bindend. ‘Het is uiteindelijk het oordeel van collega Schauvliege. Zij zal een oordeel vellen, ook op basis van adviezen van mijn administratie die weldra zullen bezorgd worden. Maar u weet dat ik ter zake nogal kritisch ben, om het eufemistisch te zeggen. Ik ben onder meer bezorgd op het effect op het vlak van mobiliteit, ook het effect van eventuele verfransing. Dat speelt allemaal mee.”

Op de vraag of het Eurostadion er (tijdig) komt, antwoordt Weyts: ‘Dat hangt uiteraard af van de omgevingsvergunning en de toestemming met betrekking tot de buurtweg. Maar ik vertrouw op het oordeel van collega Joke Schauvliege.”

Eerder had ook Vlaams minister van Sport Philippe Muyters, partijgenoot van Ben Weyts, al zware twijfels geuit bij de realisatie van het Eurostadion op parking C. Hij formuleerde ook forse kritiek op de initiatiefnemers van het project.