politie10.jpg

Ook politie slachtoffer van internetfraude

din 6 jan 2015

De politie van de zone Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel waarschuwt voor valse e-mails die zogezegd door de politie verstuurd werden. In het bericht wordt een minnelijke schikking voorgesteld voor een verkeersovertreding en aangemaand om onmiddellijk te betalen.

Na onder meer banken en telecombedrijven is nu ook de politie onderwerp van phishing, waarbij fraudeurs via e-mail geld proberen af te troggelen.

Zo kreeg de politie van de zone AMOW en de zone KLM de voorbije dagen enkele klachten van mensen die een e-mail hadden ontvangen van de verkeersdienst van de politie. Daarin werd hen een minnelijke schikking voorgesteld voor een verkeersovertreding en een uitnodiging om die overtreding onmiddellijk te betalen. Wie het bedrag niet tijdig betaald heeft, riskeert een gerechte procedure en een extra boete.

Daniël Noens, commissaris van de zone AMOW, benadrukt dat geen enkele politiedienst of het parket op deze wijze boetes int. Hij raadt aan om zeker niet te betalen en dergelijke e-mails onmiddellijk te verwijderen. 

Hieronder vind je een voorbeeld van zo'n valse e-mail

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"24426","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"631","width":"610"}}]]