Ook scholen Asse starten met een inschrijvingsprocedure

din 4 nov 2014

De basisscholen in Asse starten met een nieuwe procedure voor de inschrijvingen. Ouders moeten hun kinderen voortaan eerst digitaal aanmelden op www.aanmelden.asse.be. Op die manier wil de gemeente kampeertoestanden voor de scholen vermijden.

"De eerste aanmeldingsprocedure start van 1 december tot en met 15 december 2014. Die is voorbehouden voor zogenaamde voorrangsgroepen, dat zijn de broers en zussen van de leerlingen en kinderen van het personeel. Andere kinderen kunnen zich aanmelden vanaf 9 tot en met 17 februari", verduidelijkt Carolien De Ryck van de dienst Onderwijs in Asse

Wie niet over internet beschikt, kan onder meer terecht bij het OCMW, de dienst Integratie en het CAW Halle-Vilvoorde. Bij de toekenning van de plaats wordt in de eerste plaats rekening gehouden met de schoolvoorkeur en dan met de afstand tot de school.

Met de nieuwe aanmeldingsprocedure wil de gemeente Asse een beter zicht krijgen op het capaciteitstekort en komaf maken met kampeertoestanden tijdens de inschrijvingsdagen. Directies en ouders reageren alvast enthousiast. Op 24 en 26 november organiseert de gemeente Asse een infosessie over de nieuwe aanmeldingsprocedure. Voor meer info kan je terecht op www.aanmeldenasse.be.

Ook in Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Dilbeek kan enkel nog ingeschreven worden via een centraal aanmeldingsregister.