img_5850.jpg

Ook station Buizingen heeft nu graffiti-jas

din 18 okt 2016

Een dertigtal Street Art- en graffitiartiesten hebben het station van Buizingen (Halle) aangepakt. Na het station van Lembeek vorig jaar heeft nu ook het station van Buizingen een kunstzinnige graffiti-look. 

Illegale graffiti en tags hebben een negatief effect op de uitstraling van de stations en ondermijnen de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel van treinreizigers en inwoners. Bovendien lopen de kosten om de illegale graffiti te verwijderen hoog op. NMBS steunt projecten waarbij kwaliteitsvolle graffiti wordt geplaatst om de stationsbuurt aangenamer en kleurrijker te maken.

Eerst Lembeek, nu Buizingen

Het station van Buizingen was al enkele jaren besmeurd met tekstjes en graffiti van laag allooi. De stad Halle en NMBS sloegen daarom de handen in elkaar om daar verbetering in te brengen. Vorig jaar werd beslist om het station van Lembeek te laten “painten” door zo’n dertigtal Street Art- en graffitiartiesten die hun strepen reeds ruim verdiend hebben. Voor de organisatie werd samengewerkt met Killerbee VZW. Het artistieke luik van het project werd gedragen door de graffitiartiest Koen ‘Eres’ Deweerdt uit Lennik. Deze samenwerking verliep voor alle partijen bijzonder vlot en dus werkten ze ook samen in het station van Buizingen. 

Brugpijlers Pallieterweidestraat

Spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel gaf, in het kader van het hele graffitiproject Buizingen, toestemming om de brugpijlers van de spoorwegbrug net buiten het station in de Pallieterweidestraat mee op te nemen. De pijlers zijn elk +/- 135m groot en vormen ongetwijfeld de kers op de taart voor dit project. Kunst in de openbare ruimte werkt positief op het straatbeeld, brengt mensen samen, vult ruimte nuttig in en stimuleert creativiteit. 

Feestelijke opening

Morgen wordt om 17u de site feestelijk geopend door de Burgemeester, Schepenen en de NMBS. In het verlengde hiervan organiseert de Jeugddienst van Halle vanaf 14u een gratis workshop streetart/station pimpen voor alle 10-18 jarigen. Inschrijven is wel verplicht via jeugd@halle.be 

Vanavond ziet u in ons nieuws het eindresultaat. Zeker kijken.