school_zaventem_kamperende_ouders.jpg

Ook Steenokkerzeel wil centraal aanmeldingspunt invoeren voor inschrijvingen

woe 2 maa 2016

Burgemeester Ryon van Steenokkerzeel wil een centraal aanmeldingspunt invoeren dat de inschrijvingen in de scholen moet coördineren. Hij wil daarmee een einde maken aan de kampeertoestanden aan de schoolpoorten. 

De voorbije dagen kampeerden ouders aan tal van schoolpoorten in onze regio om hun kind tijdig te kunnen inschrijven in hun school van voorkeur. Onder meer in Zaventem, Grimbergen, Vilvoorde en Steenokkerzeel hebben de ouders om die reden de nacht in openlucht doorgebracht.

Voor burgemeester Kurt Ryon (N-VA) van Steenokkerzeel is de maat vol. Daarom wil hij in zijn gemeente een centraal aanmeldingsregister invoeren. Ouders kunnen zich dan elektronisch inschrijven. Bij de toewijzing van de plaatsen wordt rekening gehouden met de voorkeur van de ouders maar ook met de afstand tussen de woning van het kind en de school. Er wordt ook voorrang verleend aan kinderen die al een broer of een zus hebben in een school van voorkeur.  

Conceptnota centraal aanmeldingsregister in de Vlaamse Rand nog niet klaar

Ryon gaat ook Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits over de kwestie aanschrijven. Zij had in het verleden al aangekondigd om zo’n aanmeldingsregister in te voeren in de volledige Vlaamse Rand. Maar haar kabinet laat ons intussen weten dat zo’n aanmeldingsregister nog niet meteen voor morgen zal zijn. Er ligt momenteel wel een conceptnota op tafel maar die moet nog verder uitgewerkt worden, aldus het kabinet van Crevits.