img_3248.jpg

Ook wachtrijen voor inschrijvingen Heilig-Hart&College in Halle

6 jaar geleden

Tientallen ouders staan nu al voor de schoolpoort van het Heilig-Hart&Collega opgesteld om hun kind(eren) te kunnen inschrijven in de middelbare school. Dat konden onze Nieuwsneuzen van Halle zelf vaststellen. De inschrijvingen starten morgen.

 

Nieuwsneuzen Margaux Gelissen en Yana Van den Broeke spraken met twee wachtende moeders. Sarah Denayer en Inge Soufnanguel zijn al sinds 11 uur vanmorgen aan het wachten. Ze staan hoog op de lijst, namelijk op de 22ste en 49ste plaats. Achter die namenlijst schuilt een echt systeem, dat de ouders zelf bedacht hebben. De naam van je zoon of dochter wordt op een lijst geschreven op het moment dat je begint aan te schuiven. Elk uur worden deze namen in volgorde opgeroepen. Wanneer je de naam van je kind hoort, moet je de geboortedatum zeggen. Als je weg bent op het moment dat de namen worden afgeroepen, wordt de naam van je kind(eren) van de lijst geschrapt.


Met deze lijst wordt er natuurlijk rekening gehouden tijdens de inschrijvingen, maar toch is niet elke wachtende ouder zeker van een plek voor zijn kind(eren). Er zijn nog maar 190 plaatsen vrij. Omdat de inschrijvingen pas morgen starten, voorziet de school een slaapplek voor de kamperende ouders.