25jun_oonach.jpg

Oonagh Jacobs uit Herne in topmusical Cats

don 25 jun 2015
Nog niet eens afgestudeerd zijn aan het Brussels Conservatorium en al je droomjob te pakken hebben. Het overkomt Oonagh Jacobs uit Herne. Vanaf oktober schittert de 21-jarige in de topmusical Cats in Parijs. 
 

In augustus verhuist Oonagh Jacobs voor minstens zes maanden naar een studiootje van 25 vierkante meter in Parijs. Oonagh werd uit meer dan 400 kandidaten gekozen voor een rol in de topmusical Cats. "Ik heb eerst twee maanden repetitie, dat zal vijf tot zes dagen per week zijn," vertelt de 21-jarige uit Herne. "En dan in oktober is het première. Dan speel ik zeven shows op zes dagen. Dan is niet mogelijk om elke keer weer de Thalys te nemen."
 
[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"32013","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"343","width":"610"}}]]
 
Buitenland is logische stap
Op haar twaalfde werd Oonagh toegelaten aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen. Sindsdien speelde ze in musicals als Daens en Assepoester. Op haar veertiende schitterde ze ook al in een videoclip van dEUS. Nu kiest ze voor het buitenland. een logische stap, vindt ze zelf. "Er zijn ook veel mensen die gaan auditeren in Duitsland. Daar is gewoon veel meer werk. Het enige moeilijke is de taal. Mijn papa is tweetalig, maar heeft mij nooit tweetalig opgevoed. Jammer, maar mijn accent zit dus denk ik wel goed. Het is alleen de woordenschat die ik wat ga moeten bijschaven."