droogte_voetbalveld_hekelgem.png

'Op een stoppelveld kan je niet voetballen'

vrij 20 jul 2018

Enkele weken voor de aftrap van het nieuwe voetbalseizoen luiden verschillende clubs uit onze regio de alarmbel. Door de droogte van de voorbije weken liggen de voetbalvelden er verdord bij. Volgens de terreinverzorger van Eendracht Hekelgem, een ploeg uit Affligem, is het veld zelfs onbespeelbaar.  

Eind mei zaaide een professionele firma nog gras bij op het voetbalveld van Eendracht Hekelgem. In normale omstandigheden zou het veld van de Affligemse ploeg uit derde provinciale op dit moment groen en speelklaar moeten zijn. De droogte veranderde het terrein echter in een geel, onbespeelbaar stoppelveld.

Volgens terreinverzorger Rik Verhavert van Eendracht Hekelgem is zo’n stoppelveld gevaarlijk: “De kans op blessures is zeer groot. Het veld is erg hard en omdat voetballers met studs spelen, kunnen ze daardoor hun voeten breken.” Ook zouden de graszodes ‘uitgelopen’ kunnen worden, waardoor ze onherroepelijk stuk zouden zijn.

Sproeiverbod
Sinds 29 juni geldt in onze provincie een sproeiverbod voor onder andere sportvelden. Bij Eendracht Hekelgem moeten ze dus hopen op regen om hun veld speelklaar te krijgen voor de competitiestart van begin september. Het eerste weekend van augustus trapt de ploeg het seizoen op gang tijdens een bekerwedstijd. Of die wedstrijd zal kunnen plaatsvinden, moet de Voetbalbond bepalen.

In aanloop naar de bekerwedstrijd begonnen de spelers al te trainen. Ze weken daarvoor uit naar het synthetisch grasveld van de buren van Leeuwkens Teralfene.