louis_van_buggenhout.jpg

Opa Louis uit Londerzeel is ‘Best Opa Forever’

zon 8 feb 2015

Louis Van Buggenhout, opa van Cel uit het vierde leerjaar van de Gemeentelijke Centrumschool in Londerzeel, is verkozen tot BOF of ‘Best Opa Forever’. De BOF is een nieuwe award van de Gezinsbond en uitgeverij Die Keure.

“Eén op de drie kinderen die na schooltijd niet meteen naar huis gaat, wordt opgevangen door de grootouders.  Grootouders passen op de kinderen, brengen ze naar het voetbal, helpen in het huishouden en zoveel meer.  Wij van Die Keure en De Gezinsbond vonden het een sublieme opportuniteit om met deze wedstrijd de kans te geven aan leerkrachten en leerlingen hierrond te werken in de klas,” aldus Nic Pappijn, uitgeefdirecteur van Die Keure Educatief.

De Gezinsbond en Die Keure organiseerden daarom de wedstrijd ‘Grootouders uit de Duizend’. Alle leerlingen kregen de kans om hun opa of oma in de kijker te zetten. 30 000 leerlingen namen deel en schreven hun grootouders in voor 1 van de zes categorieën. Ook onze regio viel in de prijzen. In de categorie Best Opa Forever ‘Handige Harry’ won Louis Van Buggenhout, de opa van Cel uit het vierde leerjaar van de Gemeentelijke Centrumschool in Londerzeel. "Deze eigentijdse wedstrijd illustreert door het grote succes dat vriendschap en genegenheid over de generaties heen gaat en oma's en opa's wel degelijk ook BFF's zijn", aldus Mieke Schevelenbos, directeur Marketing & Communicatie Gezinsbond.