Open VLD pleit voor structurele oplossing voor Zaventem

maa 15 jun 2015

“Een verhuizing van de luchthaven van Zaventem is geen optie. Een vliegwet is dat wel”. Dat stellen enkele Open VLD-politici die in de luchthavenregio wonen. Ze willen daarom werk maken van een zogenaamde vliegwet. Die moet enerzijds werk maken van een billijke spreiding en anderzijds een stabiel wettelijk kader bieden voor de luchtvaartmaatschappijen.

Vorige week bundelden twaalf actiegroepen hun krachten om de geluidshinder rond Brussel Airport aan te pakken. Een verhuizing is geen optie maar er moet volgens Open Vld een structurele oplossing komen in overleg met alle betrokken partijen. Ze denken daarbij aan een vliegwet. Dat stellen volksvertegenwoordgers Gwenny De Vroe, Jo De Ro, Luk Van Biesen en Tim Vandenput. 

Die moet een stabiel wettelijk kader creëren die de luchtvaartmaatschappijen en Brussels Airport rechtszekerheid biedt om zich economisch verder te ontwikkelen op de huidige site. En de vliegwet moet een spreidingsplan bepalen waarbij rekening wordt gehouden met de meest veilige manier van landen – en opstijgen maar ook met een billijke spreiding over Brussel, de Oost- en Noordrand.