knipsel.jpg

Open Vld stelt kandidaten Vlaams-Brabant voor

zon 31 maa 2019

Open Vld heeft dit weekend zijn kandidaten voor de verkiezingen van 26 mei voorgesteld. De 2 lijsttrekkers waren al bekend: minister Maggie De Block trekt de lijst van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Gwendolyn Rutten staat op plaats 1 voor het Vlaams Parlement.

De derde plaats op de lijst van het Vlaams parlement is voor Vlaams parlementslid en schepen Gwenny De Vroe uit Kampenhout. Op de vierde plaats staat Vlaams parlementslid en schepen Jo De Ro uit Vilvoorde. Op de vijfde plaats vinden we Lenniks burgemeester Irina De Knop. Bob Savenberg uit Dilbeek kreeg de eerste plaats bij de opvolgers toegewezen.

Op de kamerlijst staat volksvertegenwoordiger en burgemeester van Hoeilaart, Tim Vandenput. De derde plaats is voor tv-figuur Goedele Liekens uit Schepdaal. Op de vijfde plaats vinden we volksvertegenwoordiger Luk Van Biesen uit Zemst. Schepen Dirk Devroey uit Overijse duwt de lijst. 

Op de Europese lijst kreeg Remy Esquiliche uit Kampenhout de achtste plaats toegewezen en uittredende parlementslid Lieve Wierinckx uit Zaventem de elfde plaats.