Open VLD trekt (voorlopig) stekker uit Vilvoords bestuursakkoord

maa 22 okt 2018

Coup de théâtre in Vilvoorde. Nadat burgemeester Hans Bonte vanochtend bekendmaakte dat hij een bestuursakkoord heeft met Open VLD en CD&V, zonder een schepenmandaat voor z’n kartelpartner Groen, trekt Open VLD voorlopig de stekker uit het akkoord. De partij beschuldigt Bonte van woordbreuk en last een pauze in in de onderhandelingen.

“De verantwoordelijken van Open VLD, Groen en N-VA Vilvoorde hebben vandaag met elkaar contact gehad”, klinkt het bij Jo De Ro van Open VLD. “De drie partijen, elk met hun eigen programma en eigen accenten, zijn geschrokken van de ontwikkelingen van de voorbije 48 uur en betreuren dat de huidige burgemeester zijn partijbelangen boven de belangen van Vilvoorde plaatst.”

Open VLD heeft beslist dat er voorlopig dus geen akkoord meer is. Ze willen een pauze inlassen in de onderhandeling tot 11 november. “Dat betekent dat er geen meerderheid tot stand kan komen, want CD&V en sp.a hebben slechts 15 op 35 zetels. De ambitie van Open VLD, Groen en N-VA is niet om de situatie moeilijker te maken, wel om een stabiel en eerlijk bestuur op de been te brengen." 

Een flinke streep dus door de rekening van burgemeester Hans Bonte van sp.a. “De brutaliteit en de woordbreuk van Hans Bonte: het is niet onze manier van politiek bedrijven. Vilvoorde verdient beter”, aldus Jo De Ro van Open VLD, Barbara De Bakker van Groen en Jan Anciaux van N-VA.