zavo7.jpg

Opleiding vliegtuigtechnicus in ZAVO Zaventem in de lift

don 9 nov 2017

Sinds geruime tijd biedt het ZAVO in Zaventem een opleiding aan tot vliegtuigtechnicus. De school werkt daarvoor samen met Brussels Airlines. Onze journalist zat vandaag mee op de schoolbanken voor deze bijzondere opleiding.

 

Slechts drie middelbare scholen in Vlaanderen bieden de opleiding aan. Naast het ZAVO Zaventem gaat het met VTI Oostende en Stedelijk Lyceum Antwerpen, logisch, telkens om scholen met een luchthaven in de spreekwoordelijke achtertuin. Uit cijfers die Zaventems volksvertegenwoordiger Lieve Maes (N-VA) opvroeg bij minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V), blijkt dat de opleiding een succes is. Voor dit schooljaar schreven 84 leerlingen zich in voor de opleiding Vliegtuigtechnieken, tegenover 72 twee jaar geleden. Ruim 90% van de leerlingen slaagt bovendien voor de opleiding.

De opleiding vormt leerlingen tot onderhoudstechnicus voor vliegtuigen. Praktijkervaring is dus van vitaal belang: het ZAVO werkt daarom voor de praktijklessen nauw samen met vliegtuigmaatschappij Brussels Airlines.

Hoe zo’n opleiding in zijn werk gaat, ziet u vanavond in ons nieuws.