uplace.jpg

Opnieuw negatief advies voor Uplace in Machelen

din 23 sep 2014

Het shoppingcomplex Uplace in Machelen heeft opnieuw een negatief advies gekregen. Dit keer spreekt een afdeling van het departement Leefmilieu zich ongunstig uit over de milieuvergunning.

Na de vernietiging van de milieuvergunning van Uplace door de Raad van State belandde het dossier opnieuw op het bureau van Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvlieghe. Die heeft daarop de Vlaamse Milieuvergunningscommissie ingeschakeld om verschillende adviezen in te winnen over het project. Op basis van 8 niet-bindende adviezen en een milieu-effectenrapport zal die een oordeel vellen, waarop minister Schauvlieghe een nieuwe beslissing zal nemen.

Een van de afdelingen van het departement Leefmilieu, Natuur en Energie uit zich nu negatief over het project. Ze waarschuwt dat de impact op de luchtkwaliteit wordt onderschat en dat er mogelijk gevaarlijke gevolgen zijn voor het milieu en de gezondheid.  

Machels burgemeester De Groef relativeert. Volgens hem is Uplace een dossier met een zero-emissie.  Ook Uplace benadrukt dat het milieu-effectenrapport positief was, onder meer met betrekking tot de luchtkwaliteit.