Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opwijk zwaait Sint-Pauluszaal uit met afscheidstentoonstelling

Opwijk zwaait Sint-Pauluszaal uit met afscheidstentoonstelling

In Opwijk heeft de Sint-Pauluszaal definitief de deuren gesloten. Om afscheid te nemen organiseerde ’t Opwijks Archief afgelopen weekend een expo over de geschiedenis van de zaal. Karnaval Opwijk liet de bezoekers nog een laatste keer het glas heffen in het gelegenheidscafé.

De Sint-Pauluszaal werd ruim honderd jaar geleden gebouwd. De laatste decennia werden er vooral fuiven georganiseerd. Omdat de renovatiekosten te hoog zijn, heeft het gemeentebestuur beslist om de historische plek af te breken. “Tijdens ons afscheidsevenement ‘De lesten in St.-Pol’ kan iedereen nog eens herinneringen komen ophalen”, vertelt Nancy Meersman, verantwoordelijke van ’t Opwijks Archief. “We verzamelden heel wat affiches van evenementen die hier zijn georganiseerd. Die brengen mogelijk herinneringen naar boven bij de bezoekers.” Wie een tastbare herinnering wil, kon een baksteen bestellen.

Meer dan 400 bezoekers zwaaiden de voormalige parochiezaal uit. Volgend jaar gaat de Sint-Pauluszaal tegen de vlakte. Ze maakt plaats voor een parking.