Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Osselveldstraat krijgt drie jaar na beschadiging nieuw wegdek

Osselveldstraat krijgt drie jaar na beschadiging nieuw wegdek

In Merchtem kan het wegdek van de Osselveldstraat eindelijk hersteld worden. Drie jaar geleden trok een ongeduldige bestuurder een bandenspoor van ongeveer 300 meter in het sneldrogend beton. Door een juridische strijd tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen is de vernieuwing pas deze week gestart.

In het voorjaar van 2018 negeerde een bestuurder de werfsignalisatie in de Osselveldstraat. Daardoor trok hij twee sporen in de nieuw aangelegde betonbaan van ongeveer 300 meter. “De man heeft zijn gps gevolgd”, reageerde toenmalig schepen van Openbare Werken Paul Van Den Eynde vol ongeloof kort na het voorval.

Door een juridisch getouwtrek tussen de gemeente en de betrokkene over wie de schade moest betalen, kon het wegdek niet hersteld worden. De rechtbank heeft ondertussen geoordeeld dat de verzekeringsmaatschappij van de automobilist de schade moet vergoeden. De gemeente is deze week gestart met de heraanleg van de Osselveldstraat. Tegen het kerstverlof zouden de werkzaamheden afgerond zijn. De bestuurder kan mogelijk moeilijk of geen verzekering meer afsluiten voor zijn voertuig.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.