ouders_evenepoel.png

Ouders Evenepoel: 'Het eerste wat hij ons zei? Wij hebben het gedaan!'

vrij 28 sep 2018

Ze zijn apetrots op hun zoon Remco, Patrick Evenepoel en Agna Van Eeckhout. Zij vertrokken gisteavond om 20 uur in Innsbruck met de supportersbus. Bij hun thuiskomst vanmorgen vielen de monden van Patrick en Agna open van verbazing.

Patrick en Agna, de ouders van Remco, zijn intussen al terug thuis in Schepdaal. In een eerste reactie aan RINGtv blikken ze terug op een emotionele week. "Als hij over de meet komt, uitbolt, de pers van zich weg duwt en recht mij naar kwam. Dat jouw kind op zo'n moment eerst aan zijn ouders denkt, dat maakt mij super fier," zegt Agna.

Papa Patrick vult aan. "Ik kan moeilijk omschrijven hoe trots ik ben. De emoties zijn zo groot. Het is een prachtzoon. Sinds de wedstrijd gisteren hebben we nog maar vijf minuten gezien. Het eerste wat hij zei tegen ons? WIJ hebben het gedaan, waarna hij ons omhelsde," besluit Patrick.

Ze hebben amper 10 minuten geslapen, maar de vermoeidheid ebte al snel toen ze thuiskwamen. De muur van café 'In de Rustberg' - vlakbij de woning van de Evenepoels - is namelijk niet meer wit. Een grote afbeelding van Remco , hun wereldkampioen, siert vanaf nu het supporterslokaal.