Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ouders gepest meisje dagen HHC Halle voor de rechter omdat school niet ingrijpt

Ouders gepest meisje dagen HHC Halle voor de rechter omdat school niet ingrijpt

De ouders van een 18-jarig meisje spannen een rechtszaak aan tegen het Heilig Hart & College in Halle. Yana werd twee jaar lang gepest door medeleerlingen, maar volgens de ouders ondernam de school bitter weinig om het probleem op te lossen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Het pesten begon twee jaar geleden.  Volgens de ouders werd hun dochter systematisch genegeerd, gekleineerd en uitgesloten door een groep meisjes. Op sociale media vielen gesprekken stil van zodra Yana zich aanmeldde. Verder werd ze onder meer gedwongen om taken niet af te geven. Volgens de ouders werd ze ook meermaals bedreigd. Het werd zelfs zo erg dat het meisje paniekaanvallen kreeg.

Samen met haar ouders meldde Yana de pesterijen herhaaldelijk aan de school, zonder resultaat. Het meisje werd gezien als een klikspaan, waarop de pesterijen nog toenamen. Ook gesprekken met de directie en het CLB leverden niets op. Volgens de ouders konden de pesterijen zo straffeloos blijven doorgaan. Enige oplossing volgens hen was dan ook het meisje van school te laten veranderen. Iets wat na de kerstvakantie gebeurde.

Ontgoocheld in het lakse optreden van de school, stappen de ouders nu naar de rechter. Zeker nadat ze intern e-mailverkeer van de school onder ogen kregen. Daarin zou de school het hebben over ‘de soap Yana’. De ouders hebben het Heilig Hart & College gedagvaard en eisen 3.000 euro schadevergoeding.

De school wil voorlopig niet reageren. Het zal naar eigen zeggen in de rechtbank duidelijk maken welke stappen het heeft ondernomen om het pesten te doen stoppen.