school_zavo_kamperende_ouders3.jpg

Ouders kamperen nu ook aan secundaire scholen in Alsemberg en Zaventem

don 3 maa 2016

Ook het inschrijven in het middelbaar onderwijs, lijkt een probleem te worden in de Rand rond Brussel. Zo kampeerden aan het Sint-Victorinstituut in Alsemberg (Beersel) en Zavo Zaventem de voorbije nacht tientallen ouders.

In Alsemberg zijn in het Sint-Victorinstituut in het eerste jaar secundair onderwijs zo’n 75 beschikbare plaatsen. De inschrijvingen starten op 4 maart, dus wellicht zullen de ouders nog even moeten blijven. De directie maakte gisteravond wel een zaal vrij om te voorkomen dat de ouders de nacht in openlucht zouden moeten doorbrengen. Er werd intussen een deurwaarder aangesteld die een wachtlijst heeft opgesteld.

Een gelijkaardig scenario zien we aan de middelbare school ZAVO in Zaventem. Ook hier brachten enkele tientallen ouders de nacht door om hun kind tijdig te kunnen inschrijven. Hier zijn zo’n 92 beschikbare plaatsen in het eerste jaar. Opmerkelijk is dat een ouder een volmacht heeft voor zo’n 20 inschrijvingen. 

In het verleden beperkten de inschrijvingsproblemen zich doorgaans tot het kleuter- en lager onderwijs. Maar het probleem breidt zich zoals verwacht nu ook uit naar het secundair onderwijs. Ook in Halle (foto) kampeerden vorig jaar meer dan 200 ouders noodgedwongen aan de schoolpoort van het HH & College.