kamperende_ouders_materdei_wemmel.jpg

Ouders kamperen vier dagen om kind in te schrijven in school Wemmel

vrij 11 maa 2016

Aan de schoolpoort van de Vrije Basisschool Mater Dei in de Zalighedenlaan in Wemmel kamperen verschillende ouders om hun kind tijdig te kunnen schrijven. De registratie kan echter pas zondag gebeuren. De ouders zullen dus nog even geduld moeten uitoefenen. Ze schakelden alvast een gerechtsdeurwaarder in om de volgorde vast te leggen. 

Mama Eva Vandenrdriessche, die in Wemmel is opgegroeid en jarenlang actief was bij de scouts op dezelfde site waar zich ook de school bevindt, was één van de eerste mama's ter plaatse. "Ik wil onze dochter Estelle hier inschrijven. De deurwaarder stelde vast dat 14 van de 16 plaatsen zijn ingenomen. We moeten hierdoor", zegt Eva Vandendriessche.

Aan Mater Dei wordt de laatste tien jaar elk jaar gekampeerd door ouders. De scouts die z'n vaste werking heeft op de schoolsite, stelt inmiddels de scoutslokalen voor wachtende ouders ter beschikking.

Wemmel voorstander van centraal aanmeldingsregister

Maar de wachttijd is lang: van donderdagnamiddag tot zondagnamiddag 14 uur (het tijdstip dat de inschrijvingen starten) kamperen ouders om hun kinderen in Mater Dei in te schrijven. Door het deurwaarderssysteem zijn er zondag nog welgeteld twee plaatsen vrij. Burgemeester Walter Vansteenkiste (WEMMEL) kan in de zaak niet tussenbeide komen. "De gemeente moet zich hier neutraal opstellen. Er zijn vier lagere scholen met verschillende inrichtende machten. Wij lanceerde wel het voorstel om inschrijvingen te centraliseren, waarbij die dan over de scholen zouden worden verdeeld, maar het vrij onderwijs wil daar niet in meestappen. We zijn nog steeds vragende partij, maar kunnen nu niets doen", aldus Van Steenkiste.