verklaring2.jpg

Overeenkomst voor sterkere opleiding vliegtuigtechnieken

din 2 jun 2015

In Zaventem wil de secundaire school ZAVO de opleiding luchtvaarttechnieken beter uitbouwen. De bedoeling is om zo meer leerlingen aan te trekken. 

De Vlaamse luchtvaartbedrijven behoren tot de absolute top in de wereld. Onderdelen van Boeing en Airbus worden in ons land gemaakt, bij Asco in Zaventem bijvoorbeeld. Als je weet dat de orderboeken van die twee vliegtuigbouwers de komende 8 jaar vol zitten, dan is het logisch dat die bedrijven voortdurend op zoek zijn naar goede technici.

Die vinden ze in 3 Vlaamse scholen die opleidingen in vliegtuigtechnieken aanbieden, waaronder ZAVO in Zaventem. Vanmiddag ondertekenden de scholen en de bedrijven een engagement om nauwer samen te werken.

“Heel veel jongeren leren vaardigheden op de bedrijfsvloer. Je hebt dus bedrijven nodig die de deuren willen openen. En je hebt leraars nodig die up-to-date blijven. Hier hebben de bedrijven zich nu geëngageerd om de opleiding voor hun eigen personeel, ook open te stellen voor de leraars in de scholen. Zo is er een naadloze doorstroming van informatie”, verduidelijkt Vlaams minister van onderwijs Hilde Crevits.