Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Overheid kreeg 32 adviezen over herinrichting Ring rond Brussel

Overheid kreeg 32 adviezen over herinrichting Ring rond Brussel

Dertien gemeenten die rond de Ring rond Brussel liggen, dienden een advies in bij de Vlaamse overheid in verband met de verbreding van de Ring. In het totaal kreeg de overheid 32 adviezen en 134 officiële reacties op het voorontwerp voor de herinrichting van de Ring.

De hele maand juni vond er een publieke raadpleging plaats op basis van een voorlopig plan om de Ring rond Brussel aan te passen aan het verkeer van vandaag. De reacties en adviezen die de overheid heeft ontvangen, worden verwerkt in een nota die de definitieve plannen voor de Ring mee vorm moet geven.

Onderwerpen uiteenlopend
Het gros van de 134 reacties zijn opmerkingen van burgers die naar één van de infoavonden over de herinrichting van de Ring kwamen. De onderwerpen die zij hebben aangekaart, zijn uiteenlopend en gaan van fijn stof en geluid tot openbaar vervoer en fietsinfrastructuur.

Van de 32 ingediende adviezen komen er dertien van gemeenten. Onder meer Wemmel, Meise, Grimbergen, Vilvoorde, Oudergem, Watermaal-Bosvoorde, Vorst en Brussel-Stad dienden een advies in. Ook Leefmilieu Brussel, Sport Vlaanderen, bouwmeester Kristiaan Borret, Groene Noordrand en Infrabel reageerden tijdens de raadplegingsperiode met een advies.

Sluipverkeer
Eerder was al bekend dat gemeenten als Vilvoorde en Zaventem voorstander zijn van de herinrichting van de Ring, maar dat ze een aantal vraagtekens plaatsen, bijvoorbeeld bij het sluipverkeer. De Brusselse gemeenten reageerden eerder al overwegend negatief. Zij vrezen voor de leefbaarheid van de stad.