Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Overijse keurt komst gloednieuw atletiekpark aan Den Heurk goed

Overijse keurt komst gloednieuw atletiekpark aan Den Heurk goed

In Overijse zijn de plannen voor het nieuwe atletiekpark op Den Heurk goedgekeurd. De verouderde atletiekpiste wordt omgevormd tot een multifunctioneel, hoogstaand trainingspark waar sportclubs, individuele sporters en scholen terecht zullen kunnen. De werkzaamheden zouden in mei moeten beginnen, in het najaar zou het nieuwe sportpark klaar moeten zijn.

De atletiekvoorzieningen op Den Heurk in Overijse krijgen een grondige make-over. De gravelpiste die er nu ligt, wordt vervangen door een synthetische piste met vier banen over 350 meter. Ook komt er een sprintzone van 110 meter en twee extra opwarmingsbanen aan de binnenkant van de piste.

Sprinthelling wordt blikvanger
Ook voor andere atletiekdisciplines is er plaats. Zowel voor kogelstoten, speerwerpen, verspringen, discuswerpen, hoogspringen en polsstokspringen komt er nieuwe infrastructuur. De blikvanger zal een nieuwe sprinthelling zijn, een primeur voor ons land. Deze helling gaat vijftig meter omhoog en opnieuw naar beneden en wordt gecombineerd met een powerhill, een trappenstructuur. De helling is ideaal om te trainen op explosiviteit en krachttraining. Voor de opbouw ervan werd beroep gedaan op wetenschappelijk onderzoek.

Het atletiekpark zal zowel voor clubs en scholen als voor individuele sporters toegankelijk zijn. De site zal kunnen worden afgehuurd, maar wie een toegangspas heeft zal op andere momenten individueel gebruikt kunnen worden.

Geen voetbalveld
Er zal op Den Heurk geen plaats meer zijn voor een voetbalveld. Het huidige veld wordt vervangen door een gloednieuw voetbalveld op de Hagaard-site. Daar spelen en trainen de jeugdploegen van Tempo Overijse.