winkelen2.jpg

Overijse lokt starters om handelskern te versterken

zon 1 feb 2015

Overijse wil zijn handelskern een boost geven. Daarom is de gemeente actief op zoek naar enthousiaste starters. Op zondag 22 februari organiseert de gemeente een unieke ontbijsessie voor alle kandidaten.

 

 

Overijse wil nieuwe handelaars naar zijn centrum lokken. De voorbije maanden hebben de schepen voor Lokale Economie en de voorzitter van de Raad voor Lokale Economie alle opleidingscentra, hogescholen en middelbare scholen in de buurt bezocht om kandidaat-starters te vinden. Zij komen zondag 22 februari samen in Overijse voor een uniek ontbijtgesprek.

De gemeente Overijse en de huidige handelaars zullen tijdens die bijeenkomst de handelskern voorstellen. Het is de bedoeling om de aanwezigen warm te maken om zelf een zaak op te starten in het centrum. Dat kan trouwens ook tijdelijk, want Overijse wil dit jaar starten met een groot project rond pop-up winkels. Er zijn verschillende leegstaande panden waar enerzijds een starter voor een aantal maanden kan proeven van een eigen zaak en anderzijds het pand van de eigenaar niet meer leeg staat. 

Ben je zelf ook geïnteresseerd om een zaak te starten of ken je iemand die de stap wil zetten? Schrijf je dan telefonisch in voor de infosessie van zondag 22 februari via 02/785.33.70.