jezus-eik_toekomstvisie2.jpg

Overijse wil Jezus-Eik afsnijden van de snelweg

vrij 12 jun 2015

Overijse wil van Jezus-Eik opnieuw een leefbaar dorp maken. De gemeente wil daarom het gehucht afsnijden van de E411. Op die manier kan Jezus-Eik getransformeerd worden tot een aangename en groene toegangspoort tot het Zoniënwoud. De druivengemeente liet hiervoor een masterplan uitwerken. 

Een autoluw centrum met een horecaplein. Een herinrichting van de Eeuwstraat, de Kapucijnendreef en de Witherendreef. Die zouden omgebouwd worden tot een groene poort tot het Zoniënwoud. Een herwaardering van de dreven. En de ontwikkeling van een groene recreatiezone en een speelbos. Het zijn in een notendop de blikvangers van het masterplan dat Overijse liet uitwerken voor Jezus-Eik. Dat plan moet Jezus-Eik opnieuw leefbaar en verkeersveiliger maken. Het dorp krijgt momenteel heel wat verkeer te verwerken door de nabijgelegen E411.

Een gedetailleerd overzicht van de plannen vind je op de website van de gemeente. Deze toekomstvisie kan uiteraard enkel gerealiseerd worden als de nabijgelegen op- en afritten verplaatst worden naar de Brabantlaan. Daar is al een tijdje sprake van maar totnogtoe bleven die plannen dode letter. De druivengemeente dringt er daarom bij de overheid op aan om snel werk te maken van het nieuwe op- en afrittencomplex. (simulatiefoto's BUUR Leuven)