Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Overvallers rijden bankkantoor binnen met bulldozer

Overvallers rijden bankkantoor binnen met bulldozer

In Kapelle-Op-Den-Bos is afgelopen nacht een spectaculaire ramkraak gepleegd op een bankkantoor. De overvallers reden het gebouw binnen met een bulldozer. De daders zijn momenteel nog op de vlucht.

De ramkraak vond plaats op een filiaal van Crelan in de Paddegatstraat in Nieuwenrode. “De feiten deden zich voor rond half 4 vannacht”, bevestigt politiewoordvoerster Veerle Kerremans. “De daders hebben de overval gepleegd met een gestolen bulldozer en een terreinwagen met aanhangwagen.” Die dienden waarschijnlijk om de bankautomaat mee te vervoeren. De overvallers probeerden eerst een vrachtwagen te stelen.

“Een getuige die tijdens de ramkraak passeerde, werd bekogeld met stenen. Die persoon is gevlucht en heeft een patrouille van de politiezone KLM verwittigd’, vult Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde aan. “De daders zijn aanvankelijk te voet gevlucht, maar hebben uiteindelijk een ander voertuig gestolen”. Het parket spreekt van minstens drie daders, die in de richting van Nederland zijn gevlucht. Het gesloten voertuig werd aangetroffen in Bergen-Op-Zoom.

De brandweer heeft het gebouw gestut. Het labo is daarna gestart met een sporenonderzoek. “De bankautomaat was nog ter plaatse, er werd dus geen buit gemaakt”, besluit Vercarre.

Foto: Kimmy Claessens