paasstage_sk_vlezenbeek.jpeg

Paasstage bij SK Vlezenbeek: niet alleen voor spelertjes, ook voor vrijwilligers

vrij 8 apr 2022

In Vlezenbeek zijn meer dan honderd kinderen deze week op voetbaltraining, al omvat die meer dan voetballen alleen. SK Vlezenbeek organiseert de paasstage voor de tweede keer, “want het is belangrijk om ook de vrijwilligers van de club samen te brengen.”

Slecht weer of niet, alleen maar blije gezichten op de paasstage van SK Vlezenbeek. De deelnemertjes krijgen er voetbaltraining, maar ook andere sporten staan op het programma. Jiu Jitsu bijvoorbeeld, die sport lijkt wel ver te staan van voetbal, maar in die sessie leren de kinderen beter op hun benen te staan en veiliger te vallen. “Het gaat ook over anticiperen en rekening houden met de tegenstander,” licht Patrick Devacht van Jiu Jitsu Kamakura toe.

De club vindt het belangrijk om niet alleen de spelers een fijne week te bezorgen, maar ook iedereen rond de club, zoals de vrijwilligers, een fijne paasstage te bezorgen. “De vrijwilligers zorgen voor het eten en leiden alles in goede banen,” licht organisator Kristof Sulmon toe. “Zij voorzien voor 130 mensen warm eten en elke dag is er ook een team van ouders en grootouders dat komt helpen.”