Paradise City Perk groener dan ooit

zon 7 jul 2019

Het Kasteel de Ribaucourt in Perk (Steenokkerzeel) is dit weekend voor de vijfde keer het decor van het driedaagse dancefestival Paradise City. Het festival profileert zich als ecologisch festival. Ieder jaar gaat de organisatie daarin een stapje verder.

De organisatoren trekken al vanaf de eerste editie in 2015 de ecologische kaart. Paradise City probeert een ecovriendelijk en CO2-neutraal festival te zijn. Zo wordt er geen vlees geserveerd en de herbruikbare bekers kunnen onder meer gevuld worden met biologisch bier of water uit de beek, dat omgetoverd wordt tot drinkbaar water. Wie blijft overnachten kan een tent huren die gerecupereerd werd op een ander festivalterrein. De camping draait trouwens op zonne-energie.

Ook de vier podia zijn 100 procent gerecycleerd. Daarop mochten dit weekend 130 artiesten het beste van zichzelf geven. Het groenste festival van het land lokte opnieuw duizenden elektrofans. Vrijdag tekenden 6.000 festivalgangers present, zaterdag waren er maar liefst 8.500 bezoekers en voor zondag zijn er meer dan 7.000 tickets verkocht. Met die 21.500 bezoekers vestigt Paradise City bovendien een bezoekersrecord. Vorig jaar klokte het festival af op 18.000 feestvierders.

Gooikoorts lokt 5.000 folkliefhebbers
De 17de editie van Gooikoorts lokte dan weer 5.000 folkliefhebbers naar het Pajottenland. Op het podium stonden folkgroepen uit binnen- en buitenland. "Het aantal bezoekers ligt in de lijn van vorig jaar", zegt Patrick Lichtert van Gooikoorts. "Het folkfestival kent sinds de start in 2003 een gestage groei, maar doet dat zonder in te boeten hét handelsmerk van Gooikoorts, namelijk de gezelligheid." 

Onze festivalreporter Tom trok naar de slotdag van Paradise City. Een verslag zie je dinsdag in ons zomers magazine Cocktail.