alessio3.jpg

Park Tennis Klub Vilvoorde blijft voorlopig dicht

din 5 mei 2020

Gisteren mochten heel wat sportclubs na enkele weken opnieuw de deuren openen. Ook Park Tennis Klub Vilvoorde hoopte opnieuw te openen, maar de stad Vilvoorde houdt de tennisclub voorlopig dicht. "Het gaat niet zozeer om een veiligheidsprobleem rond het coronavirus, maar omdat de concessie van de tennisclub verlopen is", zegt schepen van Sport Moad El Boudaati (sp.a). Bij de tennisclub reageren ze verbaasd.

Gisteren besliste het stadsbestuur of de Vilvoordse sportclubs de deuren opnieuw mochten openen. Vissen op het Hanssenspark mag opnieuw, padel en atletiek in sportstadion Drie Fonteinen mag opnieuw, al moeten sporters zich wel aan strenge maatregelen krijgen. Ook  Park Tennis Klub Vilvoorde hoopte groen licht te krijgen, maar moet voorlopig de deuren gesloten houden.

"De reden waarom de tennisclub dichtblijft is eerder van structurele aard. De concessie van de tennisclub is op 31 maart - in volle coronaperiode - verlopen", zegt schepen van Sport Moad El Boudaati (sp.a). "We hebben toch enkele vragen rond het beheer van de club. Als stad moeten wij ook een marktbevraging doen met het oog op een nieuwe concessie. Dat zou de opening van de velden enorm vertragen."

De stad Vilvoorde zoekt daarom naar een alternatief. "We doen al het nodige om een tijdelijke opening te bekomen. Zo kunnen de Vilvoordenaars toch zo snel mogelijk de tennisracket terug opnemen. We hopen hiervoor op de constructieve medewerking van Park Tennis Klub Vilvoorde te kunnen rekenen."

De tennisclub reageert verontwaardigd op de beslissing van de stad Vilvoorde. "De concessie van de kantine is inderdaad verlopen, maar die van de velden loopt nog tot 2022. De stad Vilvoorde zegt dat de velden niet speelklaar zijn, maar die liggen er piekfijn bij", zegt uitbaatser Daphné Van de Zande. "De stad spreekt van wanbeheer en een schuldenberg, maar ook dat klopt niet."

Park Tennis Klub Vilvoorde, met 650 leden de grootste sportclub van Vilvoorde, laat het er niet bij. Het heeft de stad Vilvoorde gedagvaard. Sportschepen El Boudaati zit vandaag nog samen met de uitbaters van de tennisclub.