zoektocht_gooik.jpg

Parket eist 12 maanden cel voor Gooikse landbouwer die geweld gebruikte tegen politieagent

don 3 maa 2016

Het parket van Halle-Vilvoorde eist 12 maanden cel tegen een landbouwer uit Gooik die geweld zou hebben gebruikt tegen een inspecteur van de federale gerechtelijke politie van Asse. De feiten zouden plaatsgevonden hebben tijdens een zoekactie op zijn eigendom naar de vermiste topvolleyballer Stephen Shittu. Ook de zoon van de landbouwer staat terecht 
voor weerspannigheid. Hij riskeert 6 maanden cel.

In oktober vorig jaar hield de federale gerechtelijke politie (FGP) van Halle-Vilvoorde andermaal een zoekactie naar de vermiste volleyballer Shittu op de eigendom van een landbouwer in de Hoevestraat in Gooik. Speurders pompten onder meer een waterput leeg maar zonder resultaat.

Toen de politie en Civiele Bescherming het erf van de landbouwer verlieten, liep de situatie uit de hand. “De landbouwer deed een wagen van de Civiele Bescherming stoppen, hij klampte zich vast aan de zijspiegels en opende nadien het portier van de wagen. Hij maakte zich boos omdat de speurders het hek op een van zijn gronden niet hadden afgesloten. Nadien is de zoon met een heftruckwagen tot vlakbij de politiewagen gereden. Toen de boer zag hoe een van de inspecteurs alles registreerde met een camera, sloeg hij haar hand weg. Alle betrokkenen werden ook nog eens de huid vol gescholden. Daarom willen de man ook vervolgen voor smaad aan de politie", verduidelijkt de openbare aanklager.

Hoe de verdediging zal pleiten, weten we pas op 5 april. De zaak werd immers uitgesteld omdat het verhoor van de landbouwer niet in het dossier zat. In juni moet de landbouwer ook nog in twee andere dossiers voor de rechter verschijnen.