Parket eist vier jaar cel voor cannabiskwekers Asse

din 14 apr 2015
Het parket van Halle-Vilvoorde heeft tot vier jaar cel geëist tegen drie mannen die in een woning in Asse gedurende vijf jaar lang cannabisplanten zouden hebben gekweekt. Het gaat om een vader en zijn zoon en een Bulgaarse man.
 

Eind 2014 merkten verschillende bewoners van de Oude Dendermondsebaan in Asse veel beweging in en rond een huis dat officieel niet was bewoond. Ze verwittigden de politie en die startte een onderzoek. Op 9 december vielen speurders het huis binnen en troffen er een cannabisplantage aan met 650 planten. Meteen werd duidelijk dat de kwekers elektriciteit aftapten van de hoofdleiding om de cannabisplantage draaiende te houden. De eigenaar werd opgepakt, samen met zijn zoon en een Bulgaarse man.
 
Het drietal verscheen maandag voor de Brusselse correctionele rechtbank op verdenking van bezit, aanmaak en verkoop van drugs. Het parket eist straffen van drie en vier jaar voor de drie beklaagden. Daarnaast wil het parket ook nog 175.000 euro verbeurd zien verklaard worden, alsook twee luxewagen die zouden zijn gekocht met de opbrengst van de cannabisplantage.
Het vonnis valt op 11 mei.