Parket Halle-Vilvoorde: "Streng voor wie maatregelen niet naleeft"

maa 2 nov 2020

Afgelopen weekend hebben de politiezones in onze regio, de federale politie en het parket Halle-Vilvoorde de COVID-handhaving tijdens deze verstrengde lockdown op elkaar afgestemd. “Politie en parket steunen alle burgers die de maatregelen naleven en zijn streng voor wie ze niet naleeft. Alle inbreuken zullen gevolg krijgen", zegt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde.

Politie en parket gaan streng toekijken op het naleven van de maatregelen die vorige week aangekondigd werden. Alle patrouilles van de lokale en de federale politie op het terrein zullen gecoördineerde acties uitvoeren. “Het accent van die acties zal liggen op de naleving van de avondklok, het samenscholingsverbod, het dragen van een mondmasker op het openbaar vervoer en de sluiting van de horecazaken en winkels die daartoe verplicht worden”, zegt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde.

De gecoördineerde acties zullen het hele grondgebied van Halle-Vilvoorde bestrijken. De naleving van alle andere maatregelen wordt gecontroleerd met reguliere patrouilles. “Het parket garandeert dat alle inbreuken die worden vastgesteld een gevolg zullen krijgen”, gaat Blondeau verder. “Met andere woorden: in Halle-Vilvoorde trekken politie en parket de kaart van al die mensen die de maatregelen naleven. Wij steunen wie zich houdt aan de regels en zullen streng optreden tegen wie de regels niet naleeft.”