politie_gooik.jpg

Parket start onderzoek naar dood Georges Appelmans

don 7 mei 2015

Een autopsie heeft bevestigd dat het lichaam dat maandag in een waterput in Gooik werd gevonden, wel degelijk dat van Georges Appelmans is. De 62-jarige man uit Ninove was al sinds begin dit jaar vermist. Het parket is ook een gerechtelijk onderzoek gestart omdat het mogelijk om moord gaat.

De kleding van het slachtoffer deed maandagavond al vermoeden dat het gevonden lichaam dat van Georges Appelmans was. Een autopsie heeft de identiteit nu bevestigd. Dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde.

Georges Appelmans verdween op 8 februari na een wandeling. Er werden verschillende zoektochten georganiseerd en er werd een uitgebreide oproep gelanceerd naar getuigen in het opsporingsprogramma Faroek op VTM en via RINGtv. Maar dat leverde niets op.

Maandagavond werd dus zijn lichaam gevonden in een waterput op een verlaten boerderij langs de Drie Egyptenbaan in Gooik. (Bekijk ook de reportage: 'Vermiste Georges Appelmans dood teruggevonden in Gooik') Omdat de man mogelijk vermoord werd, is het parket van Halle-Vilvoorde een gerechtelijk onderzoek gestart.