Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Parket start onderzoek naar overlijden Vilvoordse leerlinge

 

Parket start onderzoek naar overlijden Vilvoordse leerlinge

Het 13-jarige meisje dat maandagavond in het ziekenhuis overleed nadat ze onwel was geworden tijdens een les Lichamelijke Opvoeding, was besmet met het coronavirus. Dat heeft het CLB woensdagvoormiddag laten weten aan haar school Virgo Plus uit Vilvoorde. Het parket is een onderzoek gestart.

De klasgenoten van de overleden leerling werden vandaag naar huis gestuurd. Het CLB bracht Virgo Plus woensdagvoormiddag op de hoogte dat het meisje besmet was met COVID-19. De hele klas zal getest worden. “We weten niet of de leerling gevaccineerd was door de wet inzake privacy. Ze werd alleszins niet op school gevaccineerd”, laat de directeur weten. "Voorlopig moeten we onze leerlingen via de digitale weg bijstaan in het rouwproces."

Het is niet duidelijk of er een verband is tussen de coronabesmetting en het overlijden van het meisje. "Het parket is een opsporingsonderzoek gestart", zegt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde. "Dit onderzoek heeft als doel uit te klaren of er al dan niet sprake is van een gewelddadig overlijden, en een zicht te krijgen op de precieze omstandigheden van het overlijden. De doodsoorzaak is tot op heden onbekend. We hebben op dit moment geen concrete elementen om aan te nemen dat er sprake zou zijn van een gewelddadig overlijden of tussenkomst van een derde. In de loop van de komende dagen zullen onder meer een aantal verhoren plaatsvinden."

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.