img_3272.jpg

Parkour tovert de speelplaats om tot een klim-, spring- en klauterparadijs

vrij 20 mei 2016
Jongeren tussen 10 en 17 zitten negen uur per dag stil. Dat moet anders. Door te voet naar school te gaan bijvoorbeeld. Maar dat vinden jongeren dan weer een tikje saai. De oplossing heet parkour. Parkour is een hippe sport waarbij je door te springen, te tuimelen en te balanceren van het ene punt naar het andere stapt of loopt.  De leerlingen van de Gemeentelijke Basisschool van Mollem kregen deze week les in Parkour.

"In het begin dacht ik: Oeioeioei, dat is weer een nieuwe hype. Maar uiteindelijk is het heel simpel. De kinderen vinden het leuk en je kan het hen op vijf minuutjes aanleren." Werner Verleyen, turnleraar in de gemeentelijke bassisschool van Mollem is enthousiast over de Parkour-actie van het Octopusplan. Die moet kinderen aanzetten om op een uitdagende manier te voet naar school te komen.
 
"We leren hen om te bewegen op plaatsen waar vaste toestellen staan, zoals banken, vuilbakken, op de weg van school naar huis. Zo leren ze opnieuw te bewegen op plaatsen waar ze het anders nooit meer doen. Over een muurtje lopen in evenwicht of ergens onder duiken of eregens over springen en daar proberen wij hen nu wegwijs in te maken hoe ze dat kunnen, " vertelt 'meester Werner'.