Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Patiënten raken besmet met coronavirus in ziekenhuis

Patiënten raken besmet met coronavirus in ziekenhuis

In Halle zijn een aantal patiënten op een niet-corona-afdeling van het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria besmet geraakt met het coronavirus. De COVID-19-uitbraak vond vorige week plaats. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

 

In het AZ Sint-Maria zijn de bezoekuren momenteel beperkt. Bezoekers moeten ook op de kamer een mondmasker dragen en afstand houden. Op de meeste afdelingen is maar één vaste bezoeker per patiënt toegestaan. In de inkomhal worden de bezoekers en patiënten van elkaar gescheiden. “Ondanks alle inspanningen zijn we geconfronteerd met een corona-uitbraak op een niet-corona-afdeling”, laat de directie weten aan Het Laatste Nieuws. “We zijn voorbereid op zo’n scenario en hebben maatregelen genomen om een verdere verspreiding van het virus te vermijden.”

Hoeveel patiënten tijdens de uitbraak besmet zijn geraakt, op welke afdeling en hoe het virus er in de eerste plaats is binnengeraakt, wil de directie niet zeggen. “De familieleden zijn op de hoogte gebracht”, aldus de ziekenhuisdirectie. “We willen vragen dat alle bezoekers zich strikt aan de hygiënemaatregelen houden, zodat de veiligheid gegarandeerd blijft.”