operatie_proper_spring_in_t_veld.jpg

Pepingen beloont scholen die buurt proper houden

din 8 nov 2022

De gemeente Pepingen beloont de vrije basisscholen Harten Troef en Spring in ’t veld voor hun bijdrage aan Operatie Proper. De deelnemers gaan daarbij vastgelegde uitdagingen aan om hun school en buurt netjes te houden. In totaal wordt meer dan 1.000 euro uitgereikt aan de scholen, berekend op basis van het aantal voltooide actiepunten.

Operatie Proper loopt al enkele jaren in de gemeente Pepingen. Het is een beloningssysteem waarbij scholen en jeugdverenigingen een duwtje in de rug krijgen om zwerfvuil duurzaam aan te pakken. Mooimakers ondersteunt de acties. “De scholen gaan vaste uitdagingen aan zoals het geregeld opruimen van de eigen terreinen en de directe omgeving”, klinkt het. “Daarnaast kozen ze ook eigen actiepunten: het verplicht gebruik van herbruikbaar materiaal, themalessen, sensibiliserende acties, het opstellen van een vuilnisbakkenplan en zoveel meer.”

De scholen zien hun inspanningen beloond worden met een cheque, in totaal gaat het 1.125 euro, 600 euro voor Hartentroef en 525 euro voor Spring in 't veld. Vorig jaar reikte de gemeente 1.338 euro uit voor de Operatie Proper.

Foto: archief RINGtv