beersel.jpg

Personeelsverloop Beersel onrustwekkend hoog?

don 16 apr 2015
Het personeelsverloop bij de gemeente Beersel is ontrustwekkend hoog. Dat zegt de partij N-VA, die in Beersel in de oppositie zit. Volgens de N-VA hebben de voorbije drie jaar 44 personeelsleden de gemeente verlaten, of een kwart van het totale aantal. Maar volgens burgemeester Vandaele gaat het maar om 13 voltijdse werkkrachten, waarvan de helft dan nog ontslagen is.
 
 

De N-VA in beersel klaagt het abnormaal hoge verloop aan bij de gemeentediensten. 'Op 175 voltijdse equivalenten zouden er in totaal 44 personeelsleden vroegtijdig dit schip hebben verlatenn dat is ontzettend hoog volgens ons', zegt Willem Vandenbussche, gemeenteradslid voor N-VA.
 
Maar burgemeester Hugo Vandaele nuanceert. 'Die 44 personen gaat uiteindelijk over 13 voltijdse equivalenten. Bij die 44 vind je heel wat deeltijdsen. Maar in werkelijkheid moet je dus kijken naar het aantal voltijdse equivalenten.'
 
Zes van die dertien voltijdse equivalenten zijn door de gemeente ontslagen omdat die nu eenmaal moest besparen. Vier zijn met pensioen gegaan, en drie zijn vrijwillig vertrokken. 'Dat verloop gaat over drie tot vier personeelsleden, over een duurtijd van drie jaar. Gemiddeld één per jaar, dus niet overdrijven. Dat is normaal in elk bedrijf met 175 voltijdse equivalenten,' aldus de burgemeester.
 
De N-VA vindt dat de burgemeester het probleem minimaliseert.